Oscar

  • home
  • Projecten
    • Projecten
      • Acht kastlades
      • Bartafel
      • Conferentietafel
      • Keukentafel
      • Tool Carrier
    • Werkplaats
      • Workbench
    • Eigen huis
      • houtschuurtje
      • Pedestal
      • Trap
  • Portfolio
Je bent hier: Home / Food / Zelf pasta maken

Zelf pasta maken

2 februari 2015 By Oscar Reageer

Recept en bereiding

Tegenwoordig maak ik zelf m’n pasta. Het is echt te simpel voor woorden, leuk om te doen en niks zo lekker als verse pasta. Ook de Bolognesesaus is prima zelf te maken en smaakt zo veel lekkerder dan de wel bekende potten (zie post “Zelf Bolognesesaus maken“).

Maandag is pastadag bij ons, dus ’s zondags maak ik ’t pasta-deeg in ’t voren. Het enige waar je even voor moet zorgen is dat je de juiste meel in huis haalt. Ik bestel het bij ’n Italiaanse webshop (www.italiaansedelicatessenwinkel.nl) want ’t meel uit de supermarkt is meer voor brood enzo. Zoek in de webshop naar “Il mulino semola di grano duro” dit is pastameel van een ietwat gele kleur.

Wat heb je nodig (voor 4 grote eters):

  • 1 grote open kom (kan ook gewoon op ’t aanrecht)
  • 450 gram Semola meel
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • zout, naar smaak (ik doe er geen zout in, er gaat ook al zout in het kookwater)
  • bekertje lauw water

Bereiding

Doe al ’t meel in de kom, werk eventueel het zout onder ’t meel door, kuiltje maken en vullen met de 3 eieren, de olijfolie (±2 eetlepels) en een beetje water. Hou ’t water bij de hand voor als het deeg te droog blijft. En nu lekker kneden! Met de hand uiteraard, start met de vingertoppen, gaat prima, don’t worry. In het begin is het een kleefboeltje maar later wordt het een prima deeg. Als het allemaal te klef blijft voeg dan wat meel toe, is het te droog, te kruimelig, voeg dan wat water toe. De tip voor mij was: denk aan post-it velletjes, het moet plakken maar moet ook zomaar weer los laten. Kneed ongeveer 5 minuten door en stop met 1 grote bal. Rol je eindresultaat in vershoudfolie en leg ’t in de koelkast.

De volgende dag (of na 1 uur kan ook) haal je het deeg uit de koelkast, bestrooi je werkplek met los meel zodat het deeg niet aan je werktop gaat plakken. Haal een balletje ter grootte van ’n biljartbal van je deeg af en sla deze plat op je werktop, neem ’n deegroller en rol de deegbal uit tot ’n dunne plak van ± 1 a 2 mm dikte (best dun). Bestrooi je uitgerolde plak met los meel en vouw ‘m dubbel, weer bestrooien met meel en weer dubbelvouwen. Snij met ’n mes dunne reepjes van ± 1 cm, rol de reepjes uit en leg ze in een vergiet. Pak ’n volgende biljartbal en herhaal de stappen tot al ’t deeg op is.

Zet ’n grote pan (soeppan) met water op, scheutje olie erin en wat zout, breng aan de kook. Voeg je gemaakte tagiatella pasta aan ’t kokende water toe. Hou de tagiatella losjes door meteen te roeren. Let op, het gaat zomaar schuimen en overkoken, dus blijf er bij en blijf roeren, zet ’t vuur iets lager. Beetgaar is ’t lekkerst, 5 tot 7 minuten maximaal, 10 is echt telang.

E voila, zelf gemaakte tagiatella. Smullen maar!

PS: je kunt ook op youtube naar pasta-maak-lesjes zoeken, er staan er genoeg.

Gerelateerd

Categorie: Food Tags: deeg, eten, gezond, italiaans, meel, pasta, recept, tagiatella, zelfgemaakt

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oscar Unplugged woodworking

posts

  • Conferentietafel – 520 cm
  • Lintzaag gekocht!
  • Houtschuurtje – 2
  • Tool Carrier – Craftsman-Style
  • Pedestal
  • Acht kastlades
  • Houtschuurtje
  • Workbench – update 7
  • Bartafel – 2
  • Bartafel – 1

Abonneren

A word form John Brown

Mission Statement

Mijn carrière heeft al heel wat bochten gemaakt en ik heb daarin afslagen genomen die gebaseerd … lees meer...

Biografie Oscar Visser

BEZOEKADRES:
Opperdonkseweg 1
5973NC Lottum

nulzes: 06 8108 8053
email: info@oscar.nl

OPENINGSTIJDEN:
maandag t/m vrijdag
van 09:00 t/m 17:00 uur

alleen op afspraak

Doorzoek het archief

©2015-2019 by Oscar Visser – All rights reserved